Čo sú to hlieny a kedy sa tvoria

Prudké striedanie teplôt kedykoľvek počas roka  spôsobuje, že ľudský organizmus je viac náchylný na prechladnutie. Jeden z nepríjemných príznakov, ktorý sa často vyskytuje je hlien.

Hlien je hustá lepkavá látka, ktorú vylučujú sliznice dýchacieho systému v snahe bojovať proti infekcii. Je zahusťovaný vplyvom rôzny vnútorných a vonkajších podnetov, akými sú napríklad chlad, sucho, teplo, vlhko, zima, vietor a pod. Takisto ako aj nesprávna životospráva, nešetrnné zaobchádzanie so svojou telesnou schránkou, vyčerpanie, alebo aj naopak lenivosť a nedostatok pohybu, nevyvážený jedálniček, veľa sladkých, mastných mäsitých či korenených jedál. V neposlednom rade sa hlien zahusťuje aj negatívnymi emociami akými sú strach, úzkosť, agresia, neprajnosť, žiarlivosť,smútok, starosti a stres, s ktorými je v úzkom prepojení.

Zvyčajne sa zhromažďuje v hrdle a hrudníku, kde spôsobuje upchatia. Nadbytočný hlien je aj bežným príznakom spojený s prechladnutím, chrípkou, zapálenými dutinami alebo s nejakou inou vírusovou či bakteriálnou infekciou.

Ak vás zaujíma tematika zdravie, prečítajte si o nich v mojom článku: Čarovný nápoj

Môže tiež byť spôsobený aj alergickou reakciou na dráždivé látky, ako sú niektoré chemikálie, peľ alebo prachové častice vo vzduchu. Často ho sprevádza usmrkaný nos, neustály kašeľ, horúčka, celková slabosť a problémy s dýchaním. Hlieny síce nie sú závažným zdravotným problémom, no ak sa neliečia včas, môžu upchať priedušnicu a spôsobiť infekciu dýchacích ciest.

Jeho prirodzená produkcia chráni naše sliznice pred mikroorganizmami a tiež v nich udržiava prirodzenú vlhkosť a odolnosť. Avšak nadmerná tvorba  spôsobuje   premnoženie rôznych mikroorganizmov, zápalov a zníženú imunitu. Príčina býva často ťažko odhaliteľná a vyžaduje si množstvo vyšetrení. Niekedy stačí upraviť stravu a detoxikovať organizmus aby sa odstránili ložiská, ktoré spôsobujú začarovaný kruh ochorení.

Zbavovanie sa hlienov je veľmi frustrujúce, nepríjemné a zdĺhavé.

Avšak existujú vynikajúce bylinky a prírodné prostriedky, pomocou ktorých sa dokážete zbaviť hlienov pomerne rýchl: .

Recept na prírodné antibiotikum ►

E-book Umenie žiť zdarma Tu ►

Odporúčané: Príručka o najzákladnejších princípoch zdravého spôsobu života na stiahnutie Tu ►

Pridajte sa do našej uzavretej skupiny na facebooku Umenie žiť. 

Som nadšená bádateľka ľudského potenciálu, iniciátorka osobnostného rozvoja a lektorka unikátnej metódy ovplyvňovania reality. Milujem hudbu, prírodu, pohyb a k môjmu životu neodmysliteľne patria knihy. Ak chcete vedieť o mne viac: Môj príbeh si prečítate tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.